Sv: Re: rit program för konstruktioner?

Forum Övrigt Off Topic rit program för konstruktioner? Sv: Re: rit program för konstruktioner?

#52365
saabcustom
Deltagare

Jag har ju lite sådana ”övningar” för mej och jag håller fast vid ett gammalt enkelt 2D-program (AutoSketch 2.0). Jo, det är nog 20 år gammalt men det har hjälpt mej. Har testat lite mer kompetenta program men tröskeln är lite för hög för att det ska vara värt jobbet att lära sig det.
Med Autosketch är det enkelt att rita upp saker som klammor, avgassystem fästvinklar etc.

Man kan rita i fler layers så det går att rita t.ex. bärarmarnas position i olika lägen för att t.ex. se hur saker rör sig och hur mycket plats det kommer ta. Sen kan man definiera grupper av detaljer och låta dem röra sig (ex.vis röra sig längs radien på en cirkel som man ritar in som hjälp-linje) typ denna http://www.garaget.org/mypage/gallery_image.php?user=166583&image=1869670 Kan bli lite rörigt men om man håller tungan i rätt mun så…

Annars kan du ju testa Google Sketchup (3D). Jag tänkte ge det ännu en chans när köket härhemma skall renoveras men förra gången kom vi inte överens så jag fortsatte med mitt gamla 2D-program…och på den vägen är det.

Hursom så är min erfarenhet att det underlättar att bygga vissa saker i datorn först….och rata inte 2D-programmen, med lite uppfinningsrikedom kan de hjälpa dej en bra bit på vägen…

/ Kenth

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng