Sv: Re: Riva kablage till strålkastartorkare

Forum / Modellspecifika forum / OG900 / Riva kablage till strålkastartorkare / Sv: Re: Riva kablage till strålkastartorkare

    mars 16, 2012 at 14:37 #189654

    Plockade bort rubb och stubb på test, och det fungerade inte; nu lyser batterilampan. Kan någon förklara hur detta hänger ihop – har det där relät någon annan funktion än att bara ge impulser till viftarna? Inte kan det väl vara så att man tvunget måste ha relät där fast det inte används till något?

    Enligt min manhaftiga tolkning av Alfamers kopplingschema går den gula kabeln från strålkastar-viftar-relät till relät för vindrutetorkarna. Nu har jag helt enkelt klippt denna gula kabel och tejpat änden. På en bil utan strålkastartorkare, vart är den kabeln stoppad? På kopplingschemat ser jag alls ingen 15 ampere säkring. Som jag såg det när jag tog bort kablarna gick den säkrade tråden direkt ut till relät, men har den även en funktion som spelar roll för resten av systemet?

    För någon som faktiskt kan eldragning borde detta vara en bagatell, speciellt eftersom många plockar bort viftarna. Hoppas någon kan ge lite råd!

    Häls
    Mathias