Sv: Re: Rullande renovering V4 95:a -69

Forum Övrigt Projekt / Min bil Rullande renovering V4 95:a -69 Sv: Re: Rullande renovering V4 95:a -69

#155274

mattias e
Deltagare

Har inte hänt så mycket sedan sist.

Har gängat om gängan på bakaxeln och ny mutter är monterad, båda är 3/4″ UNF. Har rett ut att det som skiljer på trummorna bak på 95 och 96 är enbart bakhjulslager, där det inre lagret på 95 är 30mm och på 96 25mm. Själva ytterdiametern på lagerna är detsamma och det som möjligt skiljer på trummorna är att navet på 95 är 1mm tjockare än till 96. Men det kan också ha med olika tillverkning på trummorna.

Har även tappat låsringen till bromscylindern vänster bak, tog tid att hitta varför det började skrapa i bromsarna vid högersväng och vid bromsning, men det var som cylindern flyttade på sig och skrapade mot trumman och hjulbultarna som lämnade fina märken på cylindern. Fick tag i låsring för invändig montering i järnaffären så nu sitter det fast igen även om det ser lite tveksamt ut och nya låsringar för yttre montering är beställda.

Bytt nedre delen på avluftningen till tanken, någon hade redan skarvat en bit med tunn icke bränslebeständig slang som nu totalt ruttnat upp och läckte så jag fick tag i armerad slang av lagom dimension dvs 10 mm på tanken och 13 mm på skarven mellan slangarna. Om den är bränslebeständig vet jag inte, men det är från kylsystemet på saab 900 tror jag och innan den har ruttnat upp så tar det ett tag och innan dess så får jag köpa lämplig bränsletålig slang.

Köpt fina gummimattor av Fredrik till bilen, så nu ser den riktigt trevlig ut invändigt.

Någon som har fin överdragsklädsel till framstolarna att sälja? Ryggstöden är riktigt risiga nu och solblekningen på dem har gjort både dyna och ryggstöd sköra och de vittrar sönder snabbt nu när man använder bilen. Det syns på stolsdynan på bilden här ovan hur den börjar falla sönder och här är ryggstödet.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng