Sv: Re: Rullande renovering V4 95:a -69

Forum Övrigt Projekt / Min bil Rullande renovering V4 95:a -69 Sv: Re: Rullande renovering V4 95:a -69

#157722

mattias e
Deltagare

Då var bilen undanställd för sommaren. Den får stå i den skamvrå som min Volvo 142:a -74 har stått i vinter.

Har haft lite problem ett tag med att den trycker vatten för mig och när den skulle in i garaget så protestera den såpass att både motorhuv och skärm blev blöt på vänstersidan. Men den tar inte in något vatten så det bör vara på avgassidan problemet finns
Så topparna ska rivas av och förhoppningsvis är det inte någon spricka i topparna. Så en översyn av topparna med lätt planing, slipa ventiler, kolla/byta styrningar, tätningar mm ska göras och om ekonomin finns även härdade ventilsäten. Blir troligtvis tvåportsinsug samt Weber 32/36 också.

Skönt att kunna pilla med det i lugn och ro, synd bara att jag har garaget 5 mil iväg. Förhoppningen är att den ska vara färdig i september så jag kan ta fram den och underredsbehandla samt ta hand om fläckrosten på den så den är rustad för en ny vinter.

Någon som vet om man kan ta topparna från en svart motor och sätta på en blå motor? Är det någon skillnad på dessa toppar/motorer eller är det bara färgen?

En bild på en riktig bil, där hela familjen får plats, är bältade och två barnstolar går att in. Tur man har en vinterbil så man kan köra med den fine bilen på sommaren…

Sen är det en otrolig skillnad i komfort både ergonomiskt och ljudmässigt, fast det bara är en Lux med mindre stoppning i sätena jämfört med en 142 DL.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng