Sv: Re: Rullande renovering V4 95:a -69

Forum Övrigt Projekt / Min bil Rullande renovering V4 95:a -69 Sv: Re: Rullande renovering V4 95:a -69

#161182

mattias e
Deltagare

Då var det dags att väcka tråden till liv då bilen har vaknat till liv igen. Topparna har varit inne på motorslip i Kristianstad för översyn där de slipat in ventiler och lättare bearbetning på ventilsätena då alla inte var riktigt bra samt planat topparna. Men eftersom ekonomin styre så blev det inte till att pressa i nya styrningar samt härdade ventilsäten.

Av någon anledning satt där inga tätningar på avgasventilerna alls och de som satt på insug hade inte direkt den tätande funktionen kvar.

I övrigt kändes balansaxeln bra så som tur var slapp det grävas vidare i motorn.

Tanken var att höger dörr skulle svetsas upp, men då skicket var sämre än väntat, så undersöktes alternativet att få tag i en bättre begagnad dörr. Började höra mig för samt kolla runt på annonser och priset är minst sagt varierande samt att helst vill man hitta en i närheten.

Drog en rövare och ringde killen som håller på att ta över hela mitt lager av delar till volvo som jag inte kan ha kvar längre. Han har alla möjliga gamla bilar, även en 2-taktare i bra skick. Han hade faktiskt en dörr till V4 av rätt modell och dessutom rätt sida. Dessutom upplagad i botten och nedre delen av dörrspegeln, tennad och färdig för lack. Vad blev priset? Gratis, dessutom med fri hemkörning samma kväll. Så nu ska bara bror min lackera den. Men problemet är att den nog blir det finaste delen på hela bilen…

Passade även att ta in en lagning i staketet som har stått ute i säkert 18 år. Som jag dessutom tog från grannens skrotlager där den legat så länge jag kan minnas och jag är 30 år, vilket säger en del. Vad bestod denna lagning som skulle förhindra att hundarna tog sig ut? Jo en motorhuv till 95/96.

Skick enligt bilderna.


Det bruna längst ner är torrt gräs som sitter fast och inte rost. Den är hel och fin i alla falsar med endast lite ytrost här och var fast den förvarats stående med gräs/häck på insidan samt direkt mot jorden/gräset. Helt förbluffad över skicket.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng