Sv: Re: Rullande renovering V4 95:a -69

Forum Övrigt Projekt / Min bil Rullande renovering V4 95:a -69 Sv: Re: Rullande renovering V4 95:a -69

#163613

mattias e
Deltagare

Kört ett tag med bilen, funkar perfekt och går kanonfint i motorn. Men jag har haft något oljud/skramlande vid låga varv som inte varit där tidigare.

Har också märkt att tempmätaren klättrar lite högre också med tiden. Så till sist fick jag slita upp huven och titta när den oftare och oftare passerade normal temp. Fattades två liter vatten i kylaren, suck… var det toppackningen igen? Fyllde på och ställde den till sitt öde, orkade inte undersöka närmare, tankar om skrotning gick varma….

Tog mod till mig idag, toppade upp med vatten och körde en runda på ett par mil, skulle den trycka vatten som den gjorde med trasiga packningar? När jag till sist kom hem och frihjulade längs gatan hörde man tydligt att det riktigt skramlade, nästan slog framme från motorn, första tanken var att balansaxeln glappade så med svår ångest öppnades moturhuven. Då ser jag remskivan till vattenpumpen vobbla flera centimeter. Så med glädje kunde jag stanna motorn och konstatera att det är ett under att remskivan inte lossnat och slagit sönder kylare och motorn kokat. Med tanke på den inspirerade körningen jag hade så hade den lossnat i närmast överljudshastighet…. Kunde konstatera att det var mer än lovligt blött från vattenpumpen och hela sidan den satt på, förklarar den försvunna kylvätskan samt oljudet som har uppkom efter byte av toppackningar….

Så nu ska ny pump införskaffas och bytas. Skönt att det är så lätt att ta av fronten. blir hur lätt som helst att byta pump….

Jag som tänkte ta den halva forden till Bialitt och skånias månadsträff imorn, får köra familjens lejonbil istället…

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng