Sv: Re: Rullbälten i kortnos

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT Rullbälten i kortnos Sv: Re: Rullbälten i kortnos

#68756
ulf g andersson
Deltagare

Hej Olof

Jag har eftermonterat bälten några gånger och har en ritning från Autoliv (som jag skall maila till dig eftersom jag inte vet hur man får bilder till anslagstavlan)
1968 monterade jag 3-punktsbälte i en 96 -62, inköpt som orginaltillbehör på Saab. Man fick då borra ett hål 22 mm i B-stolpen i höjd med bakfönstrets nederkant. Sedan fick man borra ett hål ( 67 cm från tröskel) för övre fästpunkten. I satsen fanns sedan en bricka = plattjärn med gänger och hade ett litet hål på en kortändan så att man kunde sätta brickan på en svetstråd och sticka upp inne i B-stolpen genom hjälphålet. På så sätt fick man en mutter inne i stoplen och kunde skruva fast övre fästpunkten. Hålet för nedre fästpunkten i golvet sitter 4,2 cm från bakstamen och 6,6 cm från sidobalken ( måtten har jag nyligen mått på en V4). Fästet mellan stolarna har du redan.
I början på 70-talet monterade jag rullbälte (orginaltillbehörfrån Autolivi) min V4 enl en skissen som kommer. Principen är den samma men man andvände ett fästjärn där golvpunkten och rullen sattes i samma hål i golvet.
På 90-talet monterade jag 3-punktsrullbällten i min 99:a från -70 och hittade då ett Stahl 3-punkts rullbälte ( bild kommer).
Jag har i vinter sökt 3-punkts rullbälte till min Sport -64, men har bara hittat 2 fabrikat, båda 4-punkts.

Hälsningar ulf

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng