Sv: Re: Rullbälten i kortnos

Forum / Modellspecifika forum / 95/96 TT / Rullbälten i kortnos / Sv: Re: Rullbälten i kortnos

    juni 26, 2006 at 11:10 #68770

    … eller så plockar man bara ur dom när det är besiktningsdags, OM det blir trubbel vilket jag betvivlar.

    Men du behöver inte ha bälten alls i en bil äldre än 1969 års modell.

    Håller på att montera in 2 nya stolar (FIA godkända racestolar) i min bil och i samband med det så har jag även påbörjat montering av 4 punkts bälten.

    Då detta inträffade i samband med den vanliga besiktningen (kan varmt rekommendera Falkenbergsstationen som överhuvudtaget har en myckt trevlig attityd mot hobbybilar, verksamheten avstannade totalt när min Cuutie rullade in, första gången som besiktningen var ett nöje) så frågade jag om 4 punktare var okej. Fick en klurig min av “min” besiktningekille som ropade på kollegan. Hans svar var blankt nej…. Jag lite förvånad frågade då om han tyckte det var mer okej att åka obältat än att ha “farliga” 4 punkts bälten, jag körde ju uppenbarligen enligt hans åsikt mer “lagligt” obältat (vi snackar om en 61:a där det inte fanns lagligt krav på bälten vi tillverkningen). Tystnaden var talande….. Varpå han sa.. “jag vet fan inte” varpå hans kollega (min besiktningsman) säger att “du har ju snabbfästen så koppla bort dem när du skall besiktiga den om 24 månader” varpå han hade ett stort leende på läpparna eftersom han insåg det absurda i samtalet.
    Kollegan i fråga sa dock att om man hade någon form av papper från SBF så var det inga problem vid besiktningen, om detta avsåg en komplett FIA besiktning vet jag ej.