Sv: Re: Rybergs garage 11/5 Helvetes jävlar….

Forum Övrigt Projekt / Min bil Rybergs garage Sv: Re: Rybergs garage 11/5 Helvetes jävlar….

#184491
jesprut
Deltagare

Givetvis finns det film, vet ju hur ”reglerna” är här 😉 Först en liten redogörelse för de senaste dagarna.

Förra veckan
För ett par veckor sedan bestämde jag mig för att beställa en ny VR-givare och hoppades på att det var den gamla det var fel på. Fick hem den förra veckan och lödde på en riktigt kontakt på den skärmade kabeln.

Söndag
Modifierade det gamla givarfästet så jag kunde montera den nya givaren. När detta var gjort hämtades datorn ut till garaget och plugga in i sprutet, på med tändningen och trycka på startknappen. Visst fungerade det! 🙂 Med andra ord var det den gamla givaren som var kass (Det var ju faktiskt ett merca märke på den 😉 )
Ett antal startförsök gjordes, och den tände endast till på startgas. Tog loss spridarbryggan med spridare och ställde en låda under och crankade, inget bränsle kommer ut. Hade inga mer idéer så jag gick in för dagen. Surfade runt lite efter tips på vad som kunde vara fel, kom av en slump fram till ett kopplingsschema för ett bränsle system. Och där var problemet.
Fick tag i en T5 fuelrail som med enkla medel passar till 2.1L insug. Men av någon anledning fick jag för mig att jag ville plugga returen :S 😛 Sagt och gjort gick till företaget brevid jobbet och kollade ifall dom hade någon lämplig plugg, vilket dom inte hade så vi tog en vanlig bult och värmde sen igen det hela med en TIG.

Nu när jag kollade på bilden så förstod jag att man ska ha en bränsle retur ett annat fel var att jag inte alls hade pluggat returen utan ingången 😛 Trodde att BTRen ska sitta före fuelrailen men den ska ju sitta efter. Alltså hade jag försökt trycka in bensin genom returen 😛 hehe
Tog bort fuelrailen så jag kunde ta med den till jobbet på måndag.

Måndag
Har ett annat företag i närheten av jobbet som brukar hjälpa mig ibland, så jag tog med fuelrailen dit så dom kunde borra och gänga upp ett nytt hål och sätta dit en slang nippen 🙂

Tisdag
Var på kurs hela dagen, men fick ett infall att åka och hämta en sak på jobbet framåt kvällen när jag väl var där så såg jag fuelrailen och den var färdig 🙂
Tog med den hem och provade med en gång, och den tände fortfarande bara på startgas. Av med spridare och fuelrail igen för att kolla om det kommer nått bränsle nu, det gjorde det inte. Blev förbannad och gick in 😛
Skrev lite på ett annat forum där jag fick några frågor om olika saker var rätt allt var som det skulle förutom en sak, jag hade ju ingen 12v direkt matning till spridarna när tändningen är på 😛

Idag
Gick ut i garaget direkt efter jobbet och kopplade in direktmatningen 🙂 försökte igen, och nu jävlar tänder det till lite mer än bara på startgas men inte mycket. Med konstant startgas varvar det iväg ordentligt, men vill inte riktigt på endast bensin. Ändrade öppnings tiden i mappen lite och kollade tänstiften, de var begagnade från början så jag bytte till några fräschare. Sen hittade jag en lös kontakt också, till spridare Nr.2 hade inte satt tillbaka den efter att jag hade letat efter matarkabeln i stammen, så i med den också.
Nu börjar det hända saker! 🙂 Efter några försök så gick det att hålla igång den med gasen dock ingen tomgång.

Lite småfix och sen kopplade jag in tomgångsmotorn. Startade med en gång med stabil tomgång 🙂

Härlig känsla kan jag säga 😛 13månader efter inköp av motor hehe 😛

Film som utlovat, tyvärr ett jävla slammer från lyftarna, låter inte så mycket i verkligheten det blir så av akustiken i garaget :/ Men hoppas det försvinner snart.
http://www.youtube.com/watch?v=jSqJTBK_6vA&feature=channel_video_title” onclick=”window.open(this.href);return false;

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng