Sv: Re: Rybergs garage

Forum Övrigt Projekt / Min bil Rybergs garage Sv: Re: Rybergs garage

#179025
jesprut
Deltagare

Sitter just nu hemma och är sjuk så jag kan lika gärna skriva lite om det projektet som jag håller på med till mig och plankan 🙂

En bild säger mer än 1000 ord så vi börja med den och sen kör vi lite text och info efter den 😉

Version 1: Med en stor övre kula

Version 2: Med en liten övre kula

Eftersom jag har hyfsat bra kontakt med skolan jag gick på, så kan jag lika gärna utnyttja detta och komma med flera nya idéer. Denna idén har jag haft ett bra tag nu, men det var inte fören i förra veckan som jag fick den sista delen (Tack plankan) som jag kunde börja skissa på det hela.

Gjorde först lite skisser på vanligt papper med lite mått så som CC måttet emellan kulorna och hur långt max slag där är innan det tar i lite varstans i spakstället.

När jag sedan krafsat ner dessa uppgifter så öppnade jag upp 3D modell programmet Inventor, och började rita upp lite lätt och kom fram till att med det CC måttet som är original och det max slaget som är så måste spaken få en vinkel på 26,1 grader.

Testade då att förlänga CC måttet med 15mm och fick då fram att att vinkeln blev 19,78 grader
Och om man slutligen höjde till 30mm så kommer man ner till 15,96 graders vinkel på spaken.

Detta är egentligen enkel trigonomitri men jag fuskade och använde detta programmet lite 🙂

Dessa graderna jag fått fram får dock tas med en nypa salt, för det är alltså vad som blir om man använder hela slaget i spakstället viket jag gissar på att man inte gör. Så dom graderna är säkert lite mindre egentligen.

Efter jag fått fram all denna intressanta fakta började jag rita upp alla delar som ingår i det hela, och jag har även lagt till en egen liten touch på det hela, men mer om den när första prototypen är klar. Och sedan monterade jag ihop det hela i programmet där man kan om man gör rätt få det hela att fungera precis som det gör i verkligheten.

Nu är det bara lite små justeringar kvar och välja vilken av de versioner jag gjort som ska användas. Båda har sina för och nackdelar. Sen blir det förhoppningsvis tillverkning av en prototyp som skall provas under en tid.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng