Sv: Re: Rybergs garage 2/6Inget bra som inte för nått dåligt med

Forum Övrigt Projekt / Min bil Rybergs garage Sv: Re: Rybergs garage 2/6Inget bra som inte för nått dåligt med

#185050
jesprut
Deltagare

@Turbocab wrote:

Så såg min ut också när jag hade byggt ihop och nollat med ett 9000 svänghjul sen startat. Det gick rätt dåligt, men toppen rasade inte. Det där tror jag inte är pga av att du planat lite för mkt, utan det ligger rejält fel kort och gott….. SÄKER på att du inte har ett 9000 svänghjul?

Ang insugskamen så är jag nästan sugen på att testa, men för mkt jobb på en motor som går så fint som min nu. Min bil gick ju inte jättedåligt alls när jag hade den en kugg fel, men det måste ju finnas nackdelar? Annars hade Saab lagt den så sjävla…. Men jag funderar på om han som gjorde det i min bil tänkte på samma sätt som du. Men frågan är vilka nackdelar det finns som sagt, det vill jag veta innan vidare expriment.

Nu när du ifrågasätter detta så vet jag faktiskt inte, han jag köpte den av sa inget om det iaf. Hur ser jag om det är från 900 eller inte ?
Tror kanske att jag vet vad som har hänt, men jag får avvakta lite på den punkten men det har att göra med fel kugg mellan kammar och vevaxel.

Nu hittar jag inte där jag inte alla trådar jag läst förut då det har varit om motorer generellt, folkrace trimmade saabar osv.
Men googlade lite snabbt och hittade denna tråd på STCS 🙂
http://forum.saabturboclub.com/viewtopic.php?f=3&t=146015” onclick=”window.open(this.href);return false;

@plankan wrote:

Nu skall jag inte vara den som kommer med kritik –
men kör ni inte runt med motorn för hand efter inställning 😕
Göra dubbel samt 3 dubbel koll både före och efter spännaren monterad –
samt innan man gör en uppstart

Vet att det är jag detta –
men att ställa kedja på en OG 900är jo lika lätt som att klira sig i ,…….. 🙄

Jo jag körde runt efter jag hade monterat ihop allt, var lite trögt vid ett ställe, men jag trodde att det var kompressionen eller nått liknande så jag tänkte inte mer på det. Kollade både två och tre gånger att alla inställningar var rätt, har jag för mig…. Men men nått har tydligen gått fel, så det är bara finna sig i det hela och göra om.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng