Sv: Re: Rybergs garage

Forum Övrigt Projekt / Min bil Rybergs garage Sv: Re: Rybergs garage

#179030
jesprut
Deltagare

Igår (Lördag) så gjordes det en tripp ner till Mellerud för att prata lite med ”växellåds-jörgen”. Det var väldigt roligt och trevligt att prata med honom och se vad det är han håller på med, efter att han visat lite vad han pysslar med så kollade vi på min låda som jag hade med ner till honom.

Och efter en genomgång av delarna kunde det konstateras att lådan mer eller mindre är slut, nått drev till är på väg att ge sig och en av gafflarna vad en av de värsta han sett och synkarna sjunger också på sista versen.

Efter detta gick vi in i hans verkstad, riktigt häftigt med drev, diffar, drivklockor osv överallt 🙂 Väl där inne blev det en liten ”lektion” om saab lådor och vad som görs vid förstärkning osv.

Efter detta så plockade vi ihop en en drevsats och lite saker som skulle behövas till min låda vid renovering/förstärkning, och för att hålla ner kostnaderna så var det en del av dessa saker som behövde renoveras lite och sedan ska allt monterats ihop, vilket jag känner nu efter att ha tänkt på saken lite att jag inte kommer klara av själv.

Så den kommer det nog antagligen inte bli, utan den sak som verkligen lockar är en låda som redan är ihop byggd som är osynkad med lamelldiff och lite annat smått och gott.

Men detta med växellåda får nog vänta tills efter sommaren när jag fått igång motorn och allt sådant.

På vägen hem så hämtade jag upp en 2.1 topp 🙂

Svängde också förbi saab museet, fast bara på parkeringen och skådade då denna 🙂

Kul att få se en i verkligheten 🙂

Idag blev det en tur upp till örebro för att hämta ytterligare en topp, denna gången en 2.3L korttopp. Har nämligen fått lite andra idéer 🙂

Väl hemkommen och lite mat i magen så var det bara att gå ut i garaget och börja skruva lite 🙂


Sen tog mina zip-påsar slut så jag slutade för dagen, ingen idé att skruva isär mer saker utan att sortera upp allt på ett bra sätt 😉

Växellådsdelarna förpassas ner i lådor i väntan på bättre tider.

Tyvärr så upptäckte jag att 3 pinnbultar var av i gängorna på avgas sidan på 2.3 toppen 🙁 Att man aldrig kan ha tur med något 😕

Oj vad mycket text det blev, hoppas någon orkar läsa igenom iaf 😛

Känner mig lite sliten nu efter ca 80mil bakom ratten denna helg 😛

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng