Sv: Re: Så ovanliga är de…

Forum Modellspecifika forum 600/9-2X/9-4X/9-7X Så ovanliga är de… Sv: Re: Så ovanliga är de…

#57610
Christian.S
Deltagare

@Martin wrote:

@Turbofahrer wrote:

@Plankan wrote:

Vart hör då den lilla rackaren ”a112” hemma? 😆

Fanns som Lancia A112 och Lancia A112 Abarth.
Kul liten bil med lite Hundkojekänsla

Har en liten ( :AP ) historia ang Lancia A112 som kan kanske vara rolig att höra:)
Det var så att ett äldre par som min mormor och morfar umgicks med hade en ny Saab 900 av årgång 1982 som dom köpte ny på Saab Ana Trollhättan, mannen jobbade nämligen på Saab så någon annan bil var inte tal på.
Men mannen dog tyvärr av sjukdom 1983 och då så tyckte hans fru att 900an blev alldeles för stor så hon åkte in med 900an till Saab Ana i Trollhättan igen och bytte den till en mindre bil och till personalen på Saab Anas stora förvåning till just en Lancia A112 Junior!
Försäljaren tyckte naturligtvis att detta var väldigt dumt att byta en sån bra bil till en liten skit bil, som den egentligen är och försökte övertala henne till att kanske byta till en Saab 99a men hon var fast besluten om att Lancian skulle duga alldeles utmärkt för henne att åka in och handla i stan på helgen.
Hon var väldigt ointresserad av att köra så speciellt mycket körande blev de inte.
För några år sedan när damen i fråga började bli väldigt gammal då tyckte hon att de var dags att sluta köra, så hon gav bort bilen till min Mormor och Morfar ifall dom kunde tänka sig att skjutsa henne in till stan en gång i veckan för att handla. Dom ställde naturligtvis upp så nu har dom en Lancia A112 junior stående som jag tror har gått 4500mil och endast har haft en ägare sedan ny, alltid stått inne och fortfarande gör!
Dom har aldrig använt bilen utan bara startat den och kört den då och då.
Kanske en rolig bil för mig att köpa och åka runt i på sommaren?
Eller vad säger ni Saab entusiaster, kan man åka runt i en sån?:)

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng