Sv: Re: saab 2takt kombi

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT saab 2takt kombi Sv: Re: saab 2takt kombi

#76695
matthias r
Deltagare

Oj vilken grej det var Göran… när man fick veta sanningen kring den gråa 95-62:an från Sifferbo… första minnessekvensen handlar om en liten blänkare mitt bland alla nytillkomna medlemmar som Frostelid föredömligt presenterade.
Året var 1984 och någonstans mitt i alla namn
stod det:

N.N. Sifferbo, postlådenr, Gagnef.
95-62 CUH…

Redan då reflekterade man. 95 kortis, vad var den månne i för skick, i hur bra händer, vad skulle hända med den??? De flesta nya medlemmar innehade 93, 96 kortis och en och annan V4 67-68. Intressanta vagnar ja visst, på alla sätt men 95 trubbnos slog ändå allt! Nyare Saabar än så togs inte upp innehavslistan… möjligtvis Sonetter…

Nästa gång kom jag i kontakt med bilen 1991, blev varse att den fanns kvar . Kom av en händelse i kontakt med ägaren 1995, får reda på att den RULLAT 😮 till året innan, och dessutom som firmabil…

Fredrik E och Göran lämnade en rapport efter första provkörningen; det talades om bla växelslag med trean nära taket och fyran nånstans mycket längre ner.. men det är väl lovligt efter 58 000 pinnar (originallåda!!!)

Göran har nu alltså fått hedersupppiften att bevara den superunika kämpen i det skick den är, lär väl dessutom vara tämligen frisk i karossen. Spara polertrasslet till GT:N!!

Visst är den väl fortfarande en av de 95-tvåburkar i Sverige som gått längst. Dock lär väldens äldsta 95:a vara dess vägmätare i hasorna, år 2000 hade den passerat 55 000-milastrecket. Och den rullar än idag och lär vara i mer än god form.

Kommer snart en story till BR om en 95 2-t, som vände upp och ner på alla normala begrepp. Historien börjar när den då 39-åriga originalmotorn startas och bilen (nja) börjar köras FRÅN skroten… Snart dags att visitera en träff med öket eller hur JÅ, ÖC, LE som såg det hela? / Matthias R

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng