Sv: Re: Saab 9-2

Forum Övrigt Allmänt Saab 9-2 Sv: Re: Saab 9-2

#83082

Det verkar vara en allmän trend i dagens samhälle att som företag på en internationell marknad måste man ”hoppa på tåget innan det går”, något som uttryckts ordagrant av ett jäng stora svenska företag de senaste tio åren. Globaliseringen har inneburit att mycket av den sanna entreprenörs-andan gått förlorad och fått ge vika för allmänna vedertagna ideal om hur produkter ska utformas. Man oroar sig alltså för att inte komma med tåget istället för att fråga sig (citat Långben): ”Vem är det som kör egentligen?” :rolleyes:
Det är lite synd, kan tyckas, men ändå förståeligt med tanke på hur världsmarknaden ser ut..
För att vara lite filosofisk kan man ju också fråga sig hur Saab hade sett ut idag om det hade varit ett av de stora märkena på världsmarknaden, kanske hade Saab varit ett betydligt tråkigare märke…
Det var en motorjournalist (minns ej vem) som skrev att: ”Saab borde ha frågat sig vad de kunde tillföra Premium-segmentet istället för vad premium-segmentet kunde tillföra Saab, när de konstruerade 9-3 Sport Sedan”. Detta var hans reflektion men jag menar att det är den här typen av ”missar” i sin approach som många företag gör när de ska in och fightas på den stora marknaden.
Jag håller med om att mycket av Saab-andan ligger i märkets historia snarare än i de nya produkterna, även om jag tycker att 9-3 Sport Sedan är en himla skön bil att se på och att köra
/Rasmus

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng