Sv: Re: Saab 90 -87 Nästan för fin vinterbil

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 90 -87 Nästan för fin vinterbil Sv: Re: Saab 90 -87 Nästan för fin vinterbil

#46482

petero1973
Deltagare

Rejäl genomgång av bilen i dag. Konstaterar helt och rent i baljan, oanvänt resrvhjul, komplett verktygssats inklusive däckspåsar. Finns lite småskavanker typ stenskott där det börjar komma lite rost, men absolut inte något allvarligt. Ingen nämnbar rost under lister och liknande. Nålat upp innertaket med knappnålar, ska renovera innertaket vad det lider men det dröjer nog tills det blir sommar igen och man kan stå ute i torrt och fint väder och fixa.
Huvemblemet utraderat så nytt är beställt. Täckt baksätet med filt i matchande färg till inredningen för att skydda lite mot mina vintersöliga barn.
Hon har fått ny motorolja och filter, ny olja i lådan, luftfilter, stift, kylarvätska, termostat samt en rejäl rundsmörjning.
Kommande vecka väntar en omgång cleaner och vax och under de närmsta veckorna en rejäl rostskyddsbehandling.
Upptäck att handbromsen kärvar lite men släpper direkt när man pumpar lite med den vanliga bromsen. Ska se om det blir bättre efter några veckors dagligt användande av bilen…den har stått stilla på tok för mycket de senaste åren. Annars blir det väl att rengöra och smörja upp lite inför besiktningen senare i vinter.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng