Sv: Re: Saab 900 Turbo S

Forum Modellspecifika forum OG900 Saab 900 Turbo S Sv: Re: Saab 900 Turbo S

#133918
turbocab
Deltagare

Hejsan,

Du beskriver en 900 Aero, eller T16S som dom heter utomlands. Mit veteligen är alla ”TurboS” Aero original-bilar. Att en bil har emblemet behöver inte betyda att den fick det från fabrik. Bovy har redan påpekat att emblemet kom till på svenska Aeros från 1991, det satt på utländska Aero tidigare. Bilen är inte att förväxla med Lättryckaren 900S! Dessa hade inget Turbo-emblem alls från fabrik.

Så nog luktar det original T16S det där. Slå till! Är väl inte jätteblodigt bygga om, men du behöver ny panel mm. En donatorbil vore nog bäst att ta ”allt” ifrån som inte är anpassat för bägge utförandena.

T16S eller TurboS är kultförklarade utomlands, kanske ännu mer än här rentav, fast det gäller nog mer på Kontinenten. Hur det är med England vågar jag inte svara på!

Det såldes ca 13 st original Aero (alltså TurboS) i Sverige 1992, så vanlig är den inte. Vore kul om en till hittade hit, fast själv hade jag backat på ombygget från högerstyrning.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng