Sv: Re: SAAB 9000 audio system

Forum Modellspecifika forum 9000 SAAB 9000 audio system Sv: Re: SAAB 9000 audio system

#141761

sjuntorpsdaniel
Deltagare

Lite kul detalj är att om man tittar på äldre philips apparater från 1987-89c:a, så har de radio apparaterna exakt samma anslutnings plint för de elektriska funktionerna som saab/alpine radion. Alpine har dock helt andra lösningar på eftermarknad.

Det var säkert så, att eftersom man till modell 89 redan tagit fram ledningsnät anpassat till det årets Philipsradio som ingick i det årets 9000 audio system, inte ville göra om lednings nätet en gång till.

Så den långsmala flerstiftkontakten som sitter på bakstycket på era saab/alpine radios, är egentligen en anpassning, för att passa mot ”multikontakten” som tidigare satt i Philipsradion.

Var på bilåtervinningen i trollhättan idag & hittade en fin lite lyxigare Philipsradio från 1987 där & den passade rakt in i lednings nätet för min orginalradionär jag skulle funktionstesta den.

Detta var innan ISO kontakternas tid.

Tänkte att detta kunde vara lite kul kuriosa.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng