Sv: Re: SAAB 9000 audio system

Forum Modellspecifika forum 9000 SAAB 9000 audio system Sv: Re: SAAB 9000 audio system

#141962

rodder76
Deltagare

Trevligt med en tråd om detta gamla ljudsystem. Det är inte helt omöjligt att detta kommer bli ett hett eftertraktat tillbehör i framtiden, speciellt då det system som kom 1990. Det var inte vanligt då, än mindre idag.

Är lite nyfiken på vem du Daniel var i kontakt med när du jagade nya element till din stereo. Det finns en (eller jag tror de är två) herre/ar i Linköping som är fullkomligt makalösa när det gäller högtalarelement. De har byggt egna ljudbilar båda baserade på Saab 9000 (vill jag minnas) och haft flera sammarbeten med Audio Pro… Tyvärr har jag inte själv någon kontakt med dessa herrar längre, men vet om dess existens, och blev självklart nyfiken på om det kan vara dessa ”grabbar”.
En liten anekdot när jag skulle köpa högtalare till hemmet. Självklart var jag ner till Stefan och skulle rådfråga honom, om han hade koll på de högtalarna som jag hade kikat på. Jovars, det hade han väl… han hade ju utvecklat dem…. Då blev jag lite lätt förvånad!

Mitt egna intresse ligger i det systemet som kom 1990. Håller själv utkik efter komponenter för att få ett komplett system.
Har dock ett litet problem. Vad är det för artikelnumer på de olika högtalarelementen i systemet? Som jag förstått det hela så ska diskant och mellanregister vara samma både fram och bak. På de element jag har finns dock inga artikelnummer, och när jag beställde nya så stämmde de inte vissuelt med de som sitter i min baslåda.

Förövrigt så är jag intresserad av att köpa komponeneter till detta ljudsystem, speciellt CD-spelare då jag inte har någon.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng