Sv: Re: SAAB 9000 audio system

Forum Modellspecifika forum 9000 SAAB 9000 audio system Sv: Re: SAAB 9000 audio system

#156533

hotrodder
Deltagare
Rodder76 wrote:
Hotrodder wrote:
Rodder76 wrote:
Aha… så kanske det var.
Kan Julle knäcka koder oxå?

Nope tyvärr! men har man två apparater varav en olåst/med känd kod så kan man ibland öppna upp den låsta genom att lyfta över kretsen från den upplåsta när den är igång. Kräver dock lite pill med lödning osv.

Hmm.. lät inte alls klurigt för en el-analfabet. Men jag har tre bandare, men bara en med känd kod…. och en Julle 😉
Skämt o sido. Ska se om jag kan lösa problemet på traditionellt sätt först.

Ok! ska förklara lite… Törs väl det med tanke på att detta stöldskydd med kodade stereos är övergivet för decenier sedan känns det som.
I många bilstereos med kod ligger själva koden lagrad i en 16-pinnars krets (är absolut inte säker det är såhär i just Saabs/Clarion etc.) Men när man startar upp en stereo som varit spänningslös så måste du slå in rätt kod som ska korrospondera med den lagrade, ok?
Om koden är rätt så startar apparaten och allt är bra. Stämmer inte koden du knappar med den lagrade så blir det error, ok?
Har du nu två apparater men bara en känd kod (stereo 1) så är tricket är att löda loss dessa 16-pinnars kretsar i bägge apparaterna. Löd fast en kretshållare i stereo 1. Håll reda på kretsen med rätt kod för det är sk. nyckeln, åsså:
Stoppa ner den kretsen i hållaren, starta upp stereo 1 med din kod och ange att du vill byta koden. Lyft nu bort kretsen med stereon igång och stoppa istället ner kretsen med den okända koden från stereo 2. Ange ny kod, enter! och i med det så har du skjutit in (lagrat) en ny känd kod i kretsen som hör till stereo 2. Skifta kretsar igen fortfarande utan att stänga av stereon. Löd fast kretsen i stereo 2 och starta upp den med din nya kod. Stäng av stereo 1, löd loss krets-hållaren och löd fast kretsen igen, KLART!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng