Sv: Re: Saab 9000 Förseriebilen

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 9000 Förseriebilen Sv: Re: Saab 9000 Förseriebilen

#57529
jonathan p
Deltagare

Idag har det blivit lite pyssel med min 9000 Sport, känns kul att komma igång så smått. Blev bytt stift NGK givetvis samt luftfilter, ska också jaga fatt i en ny lamdasond och ev även en ny katalysator. Bilen gick igenom förra året enligt Rolf med e85 i tanken så förhoppningsvis är det lamdan som reglerar för fett.

Blev även en rejäl uppfrächning av inredningen, den var MYCKET skitig och smörj hade den nog inte fått på ett bra tag, de skador som fanns på baksätet efter fällning blev bättre och förhoppningsvis blir det ytterligare en smula mer formbart i skinnet när balsamet fått sugas in ordentligt. Förarstolen kommer göras vid av Uffe i Höör, tror han kan få den riktigt fin.

Sedan har jag nu en passagerardörr höger fram på gång in i rostfritt skick, det är den sista av dörrarna som byts, de andra är redan bytta mot rostfria dito. Ett mittarmstöd har också hittats, dock i ljusgrått skinn så det får även omfärgas av Uffe.

Motorvärmare och nån lustig potentiometer samt en gammal biltelefonhållare

Knappt nersutten efter 34000 mil

Pannrummet innan litet tvätt, blev dock inte helt bra efter tvätt heller men viktigast att allt funkar, tb05-12b turbo från mitsu som kom 90 samt di av tidig modell. Allt krimskrams kring motorvärmaren kommer förmodligen tas bort då den är ”ur funktion” och dessutom luktar det svag bensindoft som inte känns så betryggande.

Rumpan blev bättre utan alla klistermärken

Och ett par bilder ute och en på den rost som finns i ena bakskärmen som ska lagas upp och lackas om.

Det var allt för nu, lite till pyssel är där, ska byta styrväxeldamasker samt höger bromsrör också innan ombes. Håller tummarna :geek:

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng