Sv: Re: Saab 900i -85 E85 Edition

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 900i -85 E85 Edition Sv: Re: Saab 900i -85 E85 Edition

#180545
mattem
Deltagare

Börjar med att klistra in från den 28/12 från ett annat forum.


Ja, dagen har ägnats åt att skotta fram bilen som stod på baksidan av huset. Var ju en hel del snö att få bort. Vad kan man säga om bilen, ja, det är ju ingen pärla, behövs lite plåt på typiska saabställen som hjulhus bak samt en skärmkant fram, annars var den hyfsad. Bilen har stått ett tag, men bromsystem, koppling belysning mm är nytt.

Bilen leverars besiktigad och i ordning vilket gör att det känns som en bra deal. Helt OK sommar och vinterdäck ingår på alu-fälgar. Sedan finns det en i princip oändlig tillgång av delar hos nuvarande ägare som (miss)brukar Saab 900 till vardags och kan dessa bilar utan och innan. Så något problem med att hålla bilen rullande lär det inte bli.

Miltal, tror den stog på 26 000 mil sisådär. Inte så noga på en sådan bil….

Kosmetiskt får den ses över i sommar med lite ny plåt i skärmkant samt en hörna på ”hundbenet” bak.

Invändigt, ja, saab original hängande innertak, nersutten passagerarstol, förarstolen bytt pga samma anledning samt förstärkt med svetstråd.

Övrigt? Topp, planad 2mm, K-J-tronic insprutningssystem med ställbart bränsletryck med manometer. Växellådan har 7:ans primär vilket borgar för låg bränsleförbrukning enligt förståsigpåare. Medelförbrukning på bensin ca 0.65 och på etanol ca 0.8 enligt uppgift.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng