Sv: Re: Saab 900i -85 ”Smurfen”

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 900i -85 "Smurfen" – SÅLD Sv: Re: Saab 900i -85 ”Smurfen”

#183354

gustavh
Deltagare

Dags för en uppdatering! Bilen ställdes av i samband med att vintern smög sig på i december och nu i helgen togs den fram igen. Här har vi en dagsfärsk mobilbild:

Ska byta till en uppsättning aero-fälgar i påsk. Funderar på att hänga på en turbovinge som jag har liggandes och eventuellt också leta reda på en turboläpp, vad tycker ni?

Motorn går bra men behöver ett byte av bränslefilter och vacuumslangar både här och där vilket skall göras snarast. Dock är jag mer eller mindre på jakt efter en 900s donatorbil då det inte känns optimalt med en automatväxlad B201i ur soppaförbruknings-kontra-prestandasynpunkt (bilen drar precis under litern/mil vid riktigt snäll körning vilket är alldeles för mycket för en tråkmotor tycker jag). Jag har inget garage tillgängligt och har heller aldrig gjort operationen så det får nog vänta. Tanken och drömmen är dock att detta en dag ska bli en fin sleeper.

EDIT: Ska även passa på att fråga om någon vet vad det ska vara för dimension på vacuumslang? Sen finns det också flera olika bränslefilter att välja på (56mm och 74mm på speedparts), är det på slangen man ska mäta? Jag har bränslefiltret i motorrummet om det säger någon något 🙂

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng