Sv: Re: SAAB 92 -56 (In i garaget och fixas)

Forum Övrigt Projekt / Min bil SAAB 92 -56 (In i garaget och fixas) Sv: Re: SAAB 92 -56 (In i garaget och fixas)

#115339
rodder76
Deltagare
Pelle S wrote:
Rodder76 wrote:
Ett annat problem är att om lacken blir för fin så börjar man snart se ner på allt annat som inte håller samma höga nivå.

Eeeeh…?! Samma nivå??? Har du någonsin sett en renovering med denna höga nivå???

Hur menar du?

Pelle

Absolut. Det är väl inte sällan man ser renoveringar som håller sjukt höga nivåer, men då pratar vi inte bara om päronhalvor eller saab:ar över huvud taget.
Det jag syftar på är inte plåtarbete. Ett dåligt plåtarbete är lätt att dölja, utan det jag syftar till är de visuella detaljerna. Som exempel utan att prata om något specifikt fordon så menar jag att krom, blanklister, kedjelister, glas, gummi… ja allt som du ser ”rätt upp o ner” behöver högre slutfinish vid nylackering för att upprätthålla resultatet.
Det finns många som åker omkring och tycker att de har världens finaste bil bara för att de unnat den en ny lack, men när man börjar se torrsprickorna i gummilisterna eller att vindrutan är smårepig så ser det inte så nytt ut längre.
O det är detta som är den farliga och fruktansvärt dyra delen av en renovering, när man börjar återmontera begagnade saker på en nylackerad kaross. Helt plötsligt finner man sig själv sittandes och beställa smådelar för stora summor bara för att upprätthålla finishen som lacken har.
Sen när man monterat ihop så utsidan har en fullständigt perfekt finish med nykromade stötfångare, nya lyktor och varje enskild mutter har fått ny ytbehandling så börjar man irritera sig över dammkornet i lacken eller än värre den där minimala lackskadan man ådrog sig när man monterade dörrhandtaget. Jaja, den gick o polera upp o nu känns livet underbart…. ända tills du kliver in i bilen och du inser att, fasen…. gummimattan är sliten o mätartavlorna är inte renoverade. Ut med den gamla inredningen och lämna den till tapetseraren. Detta ska fan bli perfekt.
Sen när du fått tillbaka din nya inredning och du har hittat en golvmatta från en lågmilad originalbil och du polerat varje enskild bakelitknopp så inser du att gjutgodset i veven till passagerardörrens ruta är lite sliten, och att glaset i innerbelysningen gulnat av åldern… o vore det inte nog så har nåt spån fimpat i askkoppen och självfallet så har det gjort mäken i botten som du inte lyckats polera bort.´Nu har perfektionen gått långt upp över öronen och frugan börjar bli bitter över att det var viktigare att elsystemet hade rätt märkning på varje enskild sladd än att ni skulle åka till karibien en vecka. Men du, har vindrutan rätt märkning och dina nya lyktor har ju asymetrisk ljusbild. Fasen… gör om gör rätt

Do you see my point?

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng