Sv: Re: Saab 92 A

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 92 A Sv: Re: Saab 92 A

#33330
fredrik.a.
Deltagare

Vad roligt att ni är intresserade, ja visst kan jag lägga till lite info, nu är ju inte jag någon bra författare direkt men ja försöker!

Jo det började ju med att en från Malung (minns inte aliaset nu tyvärr) hade hittat ett gäng saabar stående i skogen i Hedekas en bit nordväst om Trollhättan som han lagt upp lite bilder på i skogsvrakstråden på förra forumet, och jag har ju alltid velat ha en 92 A (gröna droppen) och blev helsugen på den när jag fick se den. Så efter lite pm:ande så fick jag kontaktuppgifterna till markägaren och kunde ringa honom, sedan var det bara att åka. Hade tänkt redan från början att jag skulle rädda taket till att börja med till något roligt eftersom den var så totalt upprutten bilen, så vi delade upp skiten och la det på kärran i flera bitar, ingen vacker syn kan jag säga! Sedan stod grejerna hemma tills jag hittade denna B kaross från -53 genom en VW kille som jag haft lite kontakt med om en splitbubbla, eller resterna av en kanske jag ska säga som jag visste om i en skogsdunge som han ville ha lite detaljer ifrån. B karossen hade ju dessutom passande nog intryckt tak, förlorad identitet och gick till och med att lyfta i utan att den gick av, även om det var nära då. Men det var det första jag fick göra att svetsa i lite stag i den så den behåller formen, vilket syns på bilderna. A bilen/taket hade ju där emot en nummerplåt kvar som gjorde att jag kunde spåra den i länsarkivet och fick tag på papper som gör att det går att regga in den igen och så var ju taket rakt och fint med. Så med detta hoppas jag få ihop mig min lilla ”drömbil” på sikt om man säger så. Planen är att göra den så original det bara går, ska använda så mycket plåt från -50an som det går så som skärmar, tak, instrumentbräda m m. En rolig grej var ju att tanken bak i A-bilen var hel, var nästan halvfull, till skillnad från den i B-karossen som var totalt upprutten. Nu är i alla fall tanken att få ihop ett golv i den samt balkar och annat bärande, i framför allt bakdelen av bilen, så jag kan skifta tak och försöka få den registrerad och så! Fick även tag på en fin sidopanel till vänstersidan som ska dit med!

Lägger upp några bilder på det senaste jag gjort med golvet.

Har lagt i lite småbitar där v4 golvet inte räckte till och där jag var tvungen att ha övergång mellan det gamla och det nya.


Torpedväggen ska också bytas ut, men det är mycket innan dess!!Sedan ska allt snyggas till och i viss mån ändras när jag i slutändan har karossen tom och uppsatt i karossnurra!

Kommer mer bilder senare!!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng