Sv: Re: Saab 92 husbil. Igen.

Forum Modellspecifika forum 92/93 Saab 92 husbil. Igen. Sv: Re: Saab 92 husbil. Igen.

#109816
hotrodder
Deltagare

Okey!! tillbaka i verkligheten efter drygt 260körda mil i Firebirden (man borde egentligen söka hjälp) och slänger in lite färsk info om ”bussen”

Som sagt.. den står ren utsagt mer än jävligt till men först, Tack Kaparn för guidad tur och vägvisning. Utan din hjälp vette fanken om vi hittat in/ut ur skogen än. Tråkigast i hela showen blev… Då jag kom iväg sent från stan och det tog tid innan vi hittade dit, så blev det för mörkt för att kunna ta några vettiga bilder.

Trista bärgningavhusbil facts:
”Bussen” är parkerad riktigt jävligt, mitt på ett hygge som sluttar ner mot en sjö. Den står drygt 75-100meter nedanför en väg som består av två grusade hjuspår. Väg ner dit bussen står har säkert funnits men på de kanske 30år som den varit fast hinner det hända mycket och Kaparn och jag försökte spåra en möjlig väg från platsen. Stubbar, stenar och kupering ställer till oerhörda probs vid bogsering, lyft med hjulastare är utslutet pga. ovan nämda hinder.
Hygget är kanske 10-15år, ej återplanterat men diverse självsådd sly och kvarlämnad björk med stamtjocklek 10-30centimeter bildar en ridå mellan väg och hygge. se bild:

Bildnot: drygt 50 meter nedanför denna skogsridå står husbilen

Förutom denna skogsridå har vi sedan ett dike med diverse stenar, jord och sly att forcera innan vi når ”vägen” bortom sommarstugetomten som dessutom bara är en personbilsbredd *suck*

Bildnot: Bild tagen 10meter nedanför vägen, notera stenarna bakom gräset

Enda möjlighet att få fram objektet är med traktor (bogsering)
Farbar väg fram till hygget finns (bom hindrar infart) Det går att ta sej fram med lastbil men finns ingen plats för vändning så man måste backa hela vägen in men det är inget större probs då det är ca 3-500m från den större allmänna vägen.

Trista ersättaobjekt facts:
Ännu inget vettig uppslag än på lämplig ”ersättningshus” Usel (för att inte säga obefintlig) kontakt med markägare, han är skitsvår att nå per telefon så vi vet egentligen inte vad han ställer för krav. En barack på hjul kan med tvekan gå att få på samma plats som husbilen. Givetvis med hjälp av traktor men vem ställer upp på det med tanke på böket att få ”vårt objekt” därifrån.
Sen har vi probset att det helt enkelt inte finns någon som helst plats för lossning/lastning annat än att stå längs den smala grusvägen som är två hjulspår. Dike på ena sidan, sommarstugetomt på andra. Innan tomten är det oxå dike + en backe.

Trista hurserobjektetutidag facts
Jag hade givetvis inbillat mej bättre skick men så är det ju alltid. Den regniga sommaren har inte bättrat på oddsen och då rutor + halva taket saknas så går det fort med rötan. Kaparn berättade den har ”fallit ihop” mer nu än sen de två månade sist han sett den. Taket har rasat in mer bak än tidigare postade bilder och främre delen klarar inte en vinter till. Finns vissa spår på att andra varit där och rotat och det är helt klart panik.

Mina egna tankar:
OJ!! var den så dålig *ler* Så är det ju alltid när man spanar in objekt och det mer än sällan man verkligen gör slag i saken och bärgar. Samtidigt så är det den här fåniga känslan (hoppas min fru inte läser det här *skratt*) man får när man hittar en bil… ta hand om mej… renovera upp mej… jag vill ut på vägen och köra igen… Man tycker högen med skrot står och gråter och många gånger har jag direkt känt (smekt) med handen liksom för att trösta… :blush:

Visst katten är farkosten i Borlänge räddningsbar och jag vill nog försöka… frågan är väl snarare mäktar vi med? Har en hel del erfarenheter från tidigare ”omöjliga” bärgningar/renoveringar och efteråt ere mest bara kul. Hur som helst, det som talar för är:
De går utan större beymmer hissa upp den så det går få på hjul med luft. Vet ej om trummorna snurrar men det är ju egentligen ett peanutsprobs. Det viktigaste och som jag kontrollerat är okay är styrningen. Kontakt finns från ratt till bägge framhjul så alltså: Då går den bogsera bara det sitter hjul på den. Karosseri är bitvis bara skräp men då den består av plyfa som är plåtklädd och alla delar finns *hmmm nåja* så går det att återskapa..

Negativt… Tjae, det jag skrivit om ovan + alla andra 1000 idiotiska saker som tex. allt jäkla stök med lastbilar, traktorer, folk och fä + det kommer kosta stålars… Annars ere väl bara å köra på… :crazy:

Kaparn// Såg du ev. fixat en traktor. Vad har sagts, får vi låna den själva??? Berätta det finns en chaufför med alla körkort du kan ha, gräv & hjulastarbevis samt mångårig bonndrängtraktorvana *skrattar* Annars vad ska han ha i pröjs?

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng