Sv: Re: Saab 92 husbil. Igen.

Forum Modellspecifika forum 92/93 Saab 92 husbil. Igen. Sv: Re: Saab 92 husbil. Igen.

#109831
hotrodder
Deltagare
Jacob Munkhammar wrote:
Hotrodder wrote:
ta hand om mej… renovera upp mej… jag vill ut på vägen och köra igen…

Jag vill inte strö salt i några sår, men härligheten har väl aldrig varit registrerad, så ut på vägarna lär den väl egentligen aldrig kunna komma. Eller?
Räddas måste den!, men kommer den någonsin bära nya skyltar?

/Jacob

Men negativa killen… 😥
Du har rätt i den aldrig varit registrerad, därmed inte sagt att det inte går. Har knapphändiga uppgifter på varför men det tror jag Claes kan redogöra bättre. Minns det var något om att den blev för tung och just detta går ju idag att lösa med ett bättre materialval vid återuppbyggnaden. Klart som tusan vi ska försöka få den registrerad och den ska INTE!! bli någon ”trailerqueen”… Även om den kanske kommer att få åka sådan ner på Saabfestivalen.. :sick:
Husbilen är garanterat intressant ur motorfordonshistoriskt hänseende, det är ju bara två byggda. Dessutom verkar det som om viss serietillverkning av husvagnar fanns så det bör gå att fortsätta där de tidigare försöken till registrering stupade.
Går det inte få liv i de gamla papperna (dessa bör gå få fram) så blir det ett amatörbygge. SFRO måste och kommer hur som helst bli involverade vid återskapandet. SFRO´s två besiktningsmän i Östersund: Ingemar Norrman & Robert Eriksson Finns i min omedelbara närhet. Ingemar bor i min by ca. 3km bort och Robert finns i Dvärsätt drygt 4km bort. Vi har även Jämtlands veteranbilsklubb i ryggen och om inte det borgar för seriositet så vette katten.. Det går ju för tusan att bygga hotrods från scratch så givetvis ska ”bussen” få en egen regskylt.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng