Sv: Re: SAAB 95 1959 en helig gral?

Forum Modellspecifika forum 95/96 TT SAAB 95 1959 en helig gral? Sv: Re: SAAB 95 1959 en helig gral?

#134305
goran d
Deltagare

Så lite kompletteringar på denna tråd,
det var ju detta med förändringar vid olika chassier nr.

Chassie nr:
1-40 Ja de första 40 var ju som sagt bakhända dörrar och säkerligen gjordes en del justeringar under hand på de 40 som brukligt är på en förserie.

41-89 Dörrarna blir ju framhängda och der är 93 F som troligen är donator nu (skall mäta lite på 93 B och 93 F och jämföra med min tidiga 60 senare i vår). De bakre yttre dekoren på D_stolpen är troligen fortfarande kromade.

90-139 Dekorplåten på D-stolpen ändras till lackat men man behåller plant utförande.
Utförandet på den bakre stolpen på bakluckan ändras.
Fortfarande sitter den tidiga prototypvarianten av 4-växlad låda från ZF i bilarna, lådan har bla speciella växelförare som ej är i samma gjutna utförande som senare 4-växlade lådor. Tidiga lådor har också ett speciellt utförande på bakre locket mm. Enligt obekräftade uppgifter skulle den fyrväxlade lådan i tidiga bilar vara lägre växlad, antingen via drevsatsen eller via en lägre slutväxel än 7:38, men detta har jag inte fått fram uppgifter som kan styrka riktigt. Någon som vet mer?
I tidiga bilar sitter ju också den mycket sällsynta och speciella 850 cc motorn med åtta topplocksbultar och här skulle det vara intressant att få fram var gränsen går ( någon som vet mer om antalet av denna?)

140-200 Dekorplåten på D-stolpen ändras ännu en gång till version med pressade rillor.

201- Upp till chassie 200 har bilarna samma utförande men from chassie 201 ändras tvärbalken över golvet under framstolarna, handbromsutförandet inkl wire och spak.
From 201 ändras utförande på sid sidorutan i framdörrarna vilket skulle kunna tyda på att man då byter från 93F dörrar till 96 dörrar eller annat utförande.

Ja detta var kommentarer på ändringar fram till chassie 201, så långt hann jag nu , det mesta av uppgifterna är hämtade från orginal reservdelslista för saab 95 tryckt 1960.

//Hälsn Göran

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng