Sv: Re: Saab 9:5 haveri

Forum Övrigt Allmänt Saab 9:5 haveri Sv: Re: Saab 9:5 haveri

#174830
saabcustom
Deltagare

… pump mellan motorn och växellådan… Det måste väl ändå vara momentomvandlaren de menar ? Det är ju en slags hydraulpump och hydraulmotor ihopbyggda. Skulle man ju kunna förklara det som för en som inte är så bevandrad i bilar och dess teknik.

Felsymptomen skulle mycket väl kunna vara orsakad av en rasad momentomvandlare. Men, jag skulle iallafall börja med att byta olja + filter i automatlådan om nu inte det redan är gjort. Skulle ju kunna hjälpa…..

Om du, helst med varm motor, ställer dej på bromsen allt vad du kan, lägger i driven och ger full gas. Vad händer med motorvarvet ? Orkar upp till ?
OBS kör inte denna övning längre än vad som behövs för att ta reda på hur högt motorvarvet kan bli. Är lite styggt mot automatoljan.

Men icke destomindre så…. för att lösa detta problem behöver man nog hitta delar på en skrot samt en polare som kan skruva (om det ska bli nån ekonomi i det hela).

/ Kenth

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng