Sv: Re: Saab 96 -62

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 96 -62 Sv: Re: Saab 96 -62

#145947

fredrik.a.
Deltagare
Dicst wrote:
Fredrik.A. wrote:
Vad tror ni, går det att vända på toppen utan att kylningen blir fel? Annars är det väl liksidigt?

Ja, jag har sett lösningar nere i Polen där man har vänt toppen åt andra hållet. Då får man plugga vattenpumpshålet och sätta tempgivaren där istället. I det vanliga tempgivarhålet sätter man en extra slangnippel och låter ”toppvattnet” och ev luft passera ut den vägen. Alla slangar möts sedan vid slangtermostaten uppe vid kylarens inlopp.

Personligen tycker jag just långnosens vattenpump vara oslagbar när det gäller kylning, så jag hade hellre byggt/köpt en adapter.

Kanske trots allt är det bässta att ha toppen orärd sånär som på fläckt vingen som ska bort och sedan sätta i elfläckt! Jag har tänkt lite på det och tror nog att jag börjar mig med detta, såg att Biltema har fläckt, termostat och slangadapter till det. Men det är ju alltid bra att tänka runt lite först.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng