Sv: Re: SAAB 96 -62 Motorrenovering (Org.++)

Forum / Övrigt / Projekt / Min bil / SAAB 96 -62 Motorrenovering (Org.++) / Sv: Re: SAAB 96 -62 Motorrenovering (Org.++)

    oktober 30, 2009 at 21:01 #147334

    Här kommer mer retroaktiv uppdatering på vad som hänt i jönköping!

    Mycket nya delar har det blivit. Motorn ser inte så avancerad ut (och det är den inte) men det är mycket nytt som skall införskaffas. Jag har hitintills fått tag i hyfsat mycket av de delar jag behöver. Tanken är att byta ut allt eller så mycket som möjligt till nytt och till så bra kvalitet som möjligt.


    Nya delar

    Vevaxeln har varit inne för kontroll och gissa om man blir glad när man får höra att den är under omständigheterna i ypperligt skick! Får tacka grabbarna på motortjänst i Timmele som gjort nästa oändligt många axlar till djungeltrummorna på den tiden när det begav sig.

    Slänger med en bild först på blocket innan behandling. Bilden är inte den bästa, den är tagen när jag spolade kylkanalerna. Men den ger en känsla för skicket innan jag började renovera.

    Blocket har jag haft inne på metalliseringsverkstan där de har blästrat och aluminiserat motorn och diverse tillhörande delar.


    Block med div.delar aluminiserade


    botten med aluminium


    Grenröret är blästrat, aluminiserat, lackat med värmefärg som sedan bakats. Kommer bli snyggt med värmeplåtarna på sedan!

    Idag var jag och köpte färg, det blir naturligtvis den härliga originalkulören! Det blev en lite dyrare historia än vad jag trott eftersom det behövdes en ganska dyr primerhistoria till det som är aluminiserat. Men krävs det för att det ska bli bra så gör jag det, här ska inte fuskas!

    Har faktiskt även hunnit med att provmåla lite.

    Klämringen till fördelaren fick lite färg.

    Nu kommer bara det svåra med färgsättningen, vilken detalj ska ha vilken färg? Jag kommer iaf hålla mig till vit (originalfägen), grön och svart.
    Nån som har nån idé?

    ng9-3AeroCab, OG900 T16, og900Cab