Sv: Re: Saab 96 -62 radikalt ombyggd

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 96 -62 radikalt ombyggd Sv: Re: Saab 96 -62 radikalt ombyggd

#161330

staberg
Deltagare

Att det inte blev quattro beror helt enkelt på att det inte finns plats fram i trubbnosen. Jag har tagit lite mått på det och det såg väldigt mörkt ut. Tänkte även på varianten med motorn fram och bakhjulsdrift men det var samma sak där. Det finns helt enkelt inte plats för en växellådstunnel i den smala gammelSaaben. Motorn blir som sagt en 3,6l 32V. 250hk har den original. Det är alltså Audis minsta V8. Det blir lättare att få den genom nålsögat på SFRO och Vägverket. Men motorer är ju till för att trimmas så vi får se vart det slutar…

Fram ska jag behålla Saabens dubbla A-armar och bak blir det Audis Mc-phersonben. Elsystemet kommer från samma Audi A8 som motorn. Ska även använda Audins instrumenthus vilket kommer leda till ombyggnad av hela Saabens instrumentpanel.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng