Sv: Re: Saab 96 -64 (Bruksrenovering)

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 96 -64 (Bruksrenovering) Sv: Re: Saab 96 -64 (Bruksrenovering)

#122320
kung sudoku
Deltagare

Gokväll!

Bäst att smida medan järnet är varmt. Baklampor, främre blinkers, bakre stötfångare mm ditmonterat. Största problemet var att få till en acceptabel nivå på främre blinklers. Bilens orginalinsatser hade ju sett sina bästa dagar…..


De var dock de enda som hade hela anslutningsstift på baksidan så jag var tvungen att delsvis nyttja dem.
Jag hade hyggliga glas av rätt (?) modell, samt två snygga kromsargar som med lite Autosol fick vacker glans. Jag drog en ny jordkabel direkt då jag betvivlar fullgod jordning i skärmarna. Genom att borra bort niten mellan kontaktbleck och plasthus kunde jag medelst en skruv ordna en jordanslutning på baksidan av lamphuset.
Med hjälp av tattarkrom så har reflektorn(!) fått lite chans att återge ljus igen….

Uppfräschade reflektorer, polerade glas och sargar samt återanvända gummipackningar gav ändå ett snyggt resultat. Trots skruv från lokala bygghandeln……..tills vidare.

Bakre insatserna var hyggliga, lite tattarkrom så blev de bra. Glas i varierande kondition inspekterades och de bästa valdes ut, med fräscha tätningar. Pang på, och snyggt blev det.

Lite krom cylkades hem på Husqvarnan. Bruksskick, som anstår en bruksrenovering….
Notera skönheten snett upp till höger……mums-mums…..

Avslutar med lite smäktande bilder på skönheten i senaste status.

Sov gott!

Mvh Linus

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng