Sv: Re: Saab 96 -64 (Bruksrenovering)

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 96 -64 (Bruksrenovering) Sv: Re: Saab 96 -64 (Bruksrenovering)

#122894
kung sudoku
Deltagare

Det tar sig som pyromanen sa….Jag har äntligen fått ihop nåt som liknar bil. Inredningen är till stor del på plats, lite lister och krafs har också kommit på.
Det stora frågetecknet är fortfarande nedre dörrtätning som jag inte vet hur jag ska lösa. Listerna finns men plåtprofilen som ska hålla listerna har ju dött korrosionsdöden. Jag vill ju gärna ha ett orginalutseende, men framför allt nåt som funkar. Idéer mottages tacksamt…….
För att spara lite tid har jag bestämt mig för att inte renovera några fälgar just nu, utan kör med de jag har, och döljer dem med snobbringar och navkapslar. Fälgar får jag fixa till vintern. Vem vet det kanske blir breddat.

Bifogar lite dagsfärska bilder.

Har okynneskört lite och bilen verkar gå bra, bromsar mm är ok. Problemet är väl egentligen att den inte gått på länge och jag är osäker på statusen på motor och låda. Ovana vid 2-takt gör ju att man inte känner av hur den ska gå/går samt vad som är normalt onormalt map ljud/oljud. Vad bör man tänka på vad det gäller smörjning etc av motor/transmission efter lång stilleståndstid?

Jag har en hastighetsmätare som inte funkar, okänd orsak likaså tuta ur funktion, samt ingen torkaranläggning monterad än. Sen kan Svensk Bilprovning få gå loss med hackan…..

Vilken vändning av Turkiet…..

God afton!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng