Sv: Re: Saab 96 -64 (Bruksrenovering)

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 96 -64 (Bruksrenovering) Sv: Re: Saab 96 -64 (Bruksrenovering)

#123718
kung sudoku
Deltagare

Liket lever! I torsdags rullade snövit in på SBP i blårykande majestät. Senaste besöket var September -93 visade det sig. Efter hjälp med ljusinställning tog sig bilen utan mankemang igenom nålsögat och är numera laglig att framföra på allmän väg! Inte illa av en novis att lyckas undvika anmärkning på en bil som stått stilla i 15 år och varit isär såpass som den ändå har.

Bilen känns ok på vägen, jag oroar mig lite över ett visst malande på tomgång, samt ett svagt vinande från lådan. Jag vet inte var gränsen för normalt/onormalt på dessa bilar så jag får ta in konsult för detta. Bilen går ngt orent vid jämn fart, men rent som brännvin under acceleration.

Mitt hopp om en nyrenoverad motor grusades då det visade sig vara en 750-motor som förvisso tycks ha blivit genomgången, med bla nya kolvar och packningar, men den är ju inte rätt snurra för min bil.
Nåja, den får ta plats på hyllan så länge. Framtiden får utvisa ödet.
Kanske finns ngn annan spekulant? Vet inte hur stort intresset är…….

Trots de få dagar jag fått köra den så har jag nog aldrig varit med om att köra ngt som väcker så mycket uppmärksamhet. Vart man kommer eller parkerar så är det nån som tittar eller kommenterar bilen. Kul!

Ska försöka få in midjebälten bak, så att jag med hyggligt samvete kan ta med familjen i bilen. I övrigt så får det bli lite finputs med diverse byten av skruvar, pill och plock.

Ha det gott!

Linus

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng