Sv: Re: Saab 96 -68 (Rullande förädling)

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 96 -68 (Rullande förädling) Sv: Re: Saab 96 -68 (Rullande förädling)

#175580
chakka
Deltagare

Påsken var solig, varm och vacker uppe i Dalarna. Och för första gången på ett tag, fanns Saaben och jag på samma plats. Kunde inte låta bli att börja planera sommarens vansinnigheter en aning, och varför inte börja med bakljusen?

Läste i en annan projekttråd att de helröda glasen från -64 och tidigare skulle passa rakt på insatserna, om man bara klippte bort en liten metallkant på lämpligt ställe. Jag har både glas och insatser liggande, så jag bestämde mig för att testa. Det behövdes klippande än en liten kant för att få ihop de två, men alltför besvärligt var det trots allt inte. I alla fall inte förrän jag testade med glödlamporna isatta…

Ni som har satt helröda bakljus på existerande trelamporsinsatser, hur har ni fått plats med den nedersta glödlampan? Tror inte ens att de mista LEDar jag hittat får rum i det lilla utrymme jag lyckades skapa. Tittar man på två- och trelamporsinsatserna, så är de ganska olika konstruerade i nederkant. Den äldre flyttar in lampan en bra bit, den nyare flyttar istället ut den. Visst kan man spara några mm på att borra ur nitarna och flytta hela reflektorn till insidan av fästbygeln, men det känns inte direkt som att det räcker.

Går det öht att ha röda glas på trelamporsinsatser? Eller måste jag återgå till min ursprungliga idé om en hemsnickrad LED-lösning för att få snygga(re) bakljus på min 68:a?

(Ja, jag vet att insats och glas inte stämmer överens på bilden. Det gjorde ingen större skillnad när jag parade dem rätt.)

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng