Sv: Re: Saab 96 -75 ”Kähty”

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 96 -75 "Kähty" Sv: Re: Saab 96 -75 ”Kähty”

#30583
phermansson
Deltagare

Lite dåligt med uppdateringar här… Fick ordning på bromsarna, gått igenom och smörjat upp både fram och bak. Fram blev det även nya bromsbelägg, och efter en andra omgång motionering med bräckjärnet, luftning och smörjning blev bromsarna riktigt bra. När det gäller motorn fick jag aldrig bilen att gå bra med den förgasare som satt i. Bytte till en FoMoCo med manuell choke som låg i garaget, då blev det betydligt bättre. Bilen startar rätt lätt även utan choke, och går sen som den ska i motorn.
Nu var det också dags för en provtur på ett par mil. Att verkade fungera relativt bra. Wiren till värmen kärvade, och gick snart av. Inte bra, men inte så farligt. Nästa provtur blev mer spännande, det var nämligen dags för en tur till Bilprovningen. Detta gick bättre än förväntat med tanke på att det var första besiktningen sedan 1994 och att inte särskilt många delar bytts. Motorn tickar lite, och ett mysko oljud återstår att lokaliseras. Dessutom behöver termostaten bytas, kylvattnet kommer inte upp i rätt temperatur utan mätarn ställer sig en bit under Normal. Här hade jag dock tur. På träffen i Båstad sålde en man diverse NOS-delar från ett flak, och den första termostat jag tog upp var till V4. Hittade även en NOS kondensator utan särskilt mycket letande.
Vad gäller besiktningen så blev det en 2a då handbromsen på höger bak inte ville vara med alls. Har köpt nya vajrar och tagit bort de gamla. Vänster wire var på väg att gå av, höger kärvade rejält. Får hoppas det blir bättre när de nya vajrarna kommer på plats. Annars fick Käthy beröm för sitt fina underrede och att bromsarna tog bra och jämt i övrigt, riktigt kul då jag egentligen inte haft den tid jag skulle velat haft för att gå igenom bilen ordentligt. :CE
Det som ska göras framöver är följande:
-Montera handbromsvajrar och se till att handbromsen tar som den ska.
-Ombesiktning.
-Termostatbyte.
-Fixa den lösa damasken på vänster sida.
-Montera en universal chokewire.
-Kolla om en universalvajer kan användas till värmereglaget.
-Polera färdigt, städa invändigt och vaxa.
-Fixa till dragkroken som ligger i garaget och montera den.
-Besiktiga bilen med dragkrok.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng