Sv: Re: Saab 96 – en elbilskonvertering

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 96 – en elbilskonvertering Sv: Re: Saab 96 – en elbilskonvertering

#29962
Jonathan
Deltagare

Även om jag inte har varit så aktiv här så har arbetet med min elbilskonvertering gått framåt riktigt ordentligt. Motorutrymmet är nu nästan helt tömt & bensintank samt avgassystem är bortplockat. Det var ett riktigt härke att få loss växellådan med den där jäkla tappen som skulle knackas rätt. Härnäst ska instrumentpanelen & ratten plockas ut, så jag kan få loss det sista i motorutrymmet. Därefter blir det till att storstäda & fixa lite smårost.

Har även beställt & betalt för elmotor, kontroller, vacuumbaserade bromsar m.m. från min kontakt i USA. Hela kalaset, inkl frakt, gick loss på 52K. Håller tummarna för att Tullverket ska vara på gott humör när paketet kommer. Så fort jag har fått det så dyker det upp lite fler bilder & info om dessa leksaker här.

Har en liten fråga också, som nån här kanske kan besvara. Elmotorn ska nämligen kopplas på den befintliga växellådan, med ett fäste på kopplingsskivan. Vet ni om det är en och samma skiva som gäller till alla årsmodeller av Saab 96/V4? Min kontakt i USA har nämligen en skiva, med 4 fjädrar, från en 68/70 årsmodell. Annars är jag tvungen att skicka över min kopplingsskiva till honom. Nån som har koll på detta?

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng