Sv: Re: SAAB 96 Hjälp!!!

Forum Modellspecifika forum 95/96 V4 SAAB 96 Hjälp!!! Sv: Re: SAAB 96 Hjälp!!!

#97512
anonymous
Deltagare

Okej! Tack så mycket. Jo då det går framåt. Nu väntar jag bara på lite delar sen kommer den nästan bli klar. Skulle tro att den är färdig inte nästa men nästa vecka igen. Sen kommer det oroliga med besiktningen. Man kan ju oddsa om hur många anmärkningar man kommer få på en bil som stått 6 år.

MVH

Se bara till att ”motionera” bilen lite grann innan. Speciellt då bromsarna som tar mycket stryka av att stå. Bromsa till lite rijält ett par gång och kolla att de släpper ordentligt. Kolla även att handbromsen, och bakbromsarna tar. Vet inte hur det är på nyare V4:or, men på de gamla är ju inte bakbromsarna självjusterande.

Kommer ihåg när jag skulle besikta min merca som stått ett år, och på väg till besiktningen upptäcker jag att vänster frambroms låg på. Jag vände om snabbt som tusan, åkte hem och slet dän hjulet, sprayade ”kryploss” på alla rörliga delar på oket och bankade ordentligt med hammaren.
Jag klarade bromsbrovet med en procents marginal (puhh…).
Att jag sedan fick 12 andra poäng är en annan historia (jag frågade, men fick ingen rabatt )

Se även till att kolla alla lampor, däckmönster, att det finns varningstriangel och alla sådana bagateller. Jag ser första besiktningen för en bil som stått ett tag som ett sätt att få ut en arbetsorder.
Jag tror säker att det komme gå vägen för dig!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng