Sv: Re: SAAB 96 TT -63 (Bus & Brôt)

Forum Övrigt Projekt / Min bil SAAB 96 TT -63 (Bus & Brôt) Sv: Re: SAAB 96 TT -63 (Bus & Brôt)

#160579
pelle s
Deltagare

Jo, han är med hela tiden, igår tappade han bort en hylsa som jag bara har en av och idag löste han ett problem åt mej.

Nåväl, jag skruvade ihop motorn idag och knökade ner den i motorrummet. På tredje försöket hade jag äntligen fått lammelen tillräckligt centrerad för att den skulle glida på plats mot växellådan, tror aldrig jag behövt krångla med det förut?! tjoffade ihop allt och när allt var monterat var jag trött, barnen var trötta och det var varmt, så vi stack iväg och badade.
Skönt avsvalkad tände vi grillen när vi kom hem igen. Men vi slog några lovar runt bilen när grillen blev varm… Vi bestämde oss för att hissa ner den och fylla kylarvätska och då kunde vi ju lika gärna försöka få liv i den, men den var stendöd… Jag plockade av fördelarlocket och där fanns inget mittstift! Nere i skrotbingen hittade jag ett gammalt lock som i alla fall var komplett. Nytt försök men inte ett liv… Då bestämde sonen att han behövde sin ficklampa så vi letade upp den. När han stod där och lyste under motorn sa han plötsligt -Pappa, du har glömt en sladd där! Jo, sladden från fördelaren till tändmodulen hängde löst! Så efter att den var inkopplade brakade speleverket igång!

[video:youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hVj-hYmjA9w[/video]

Nu återstår en provtur men den får nog ske imorgon. Nu ska vi läsa saga.

Pelle

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng