Sv: Re: SAAB 96 TT -63 (Bus & Brôt)

Forum Övrigt Projekt / Min bil SAAB 96 TT -63 (Bus & Brôt) Sv: Re: SAAB 96 TT -63 (Bus & Brôt)

#103526
pelle s
Deltagare

Hallå!

Det har inte någon betydelse, alla V4:or hade ju skivor och inre knuten är ju lika på samtliga årsmodeller. Det som skiljer är medbringaren i växellådan (utgående axeln), 67-68 1/2 har 24,9mm diameter på medbringarens axel och 18 bommar i splinesen medan 68 1/2-80 har 25,4mm diameter och 23 bommar. Det innebär att man kan sätta de mindre (äldre) diffhjulen i en diffklump från en 2T och byta till stålknutar på en sådan låda. MEN… De äldre 2T-lådor har mindre diameter på utgående axlarnas splines, 23,8mm, så då passar det inte…. Skillnaderna är ju så små så att det är inte uppenbart att det inte passar. Man bör därför prova med den större delen först om man är osäker. Sdan skiljer innre diametern på packboxen men yttre diametern är samma så det går att sätta alla packboxar i alla växellådor.

Ett bra tips vid konerteringen är att låta kullederna uppe och nere sitta kvar i bilen tillsammans med styrarmen, då kan man ju förhoppningsvis klara sej utan allt för stora justeringar i hjulvinklarna efteråt.

Dessutom måste man byta till V4:ans bromsslang men den passar i 2T:ns bromsrör och bromsslangarna behöver man ju sannolikt byta ändå.

Behöver jag berätta att jag fick oönskade möjligheter att prova många av varianterna? Men som vanligt kan man undvika vissa problem med bra plannering. 😉

Jag var ute på en liten tur igår och det har blivit en helt annan bil! Sp1 och TT-motorn är riktigt bra lekkamrater! Växlarna sitter precis där man vill ha dem. Solfjäderkopplingen gör att framhjulen släpper vid kopplingssläpp på trean… 😀

Pelle

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng