Sv: Re: Saab 96 V4 1975: Bollen

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 96 V4 1975: Bollen Sv: Re: Saab 96 V4 1975: Bollen

#195438
Janne Hagnell
Moderator

Efter mitt bromsfixande i söndags har Bollen sällat sig till Bimsan och Christians Sköldis som väsnas från bromsarna trots att allt är uppsmort och bra. Min teori är att då V4:ornas bromsklossar inte är fixerade med genomgående sprintar som på de flesta andra (åtminstone äldre) bilar så är risken med att få beläggen mer lättrörliga att de då även kan studsa runt lite som de vill i oken och föra oväsen. Bäst (efter att helt nya grejer, förstås) borde vara att ha lagom ihopbekade ok som inte kärvar i själv bromsningen men ändå håller beläggen på mattan.
Har lite funderingar på hur jag kan göra för att få beläggen att röra sig som jag vill. Har ju lite tid på mig att grunna för detta blir också vinterjobb. Nu bromsar inte bilen automatiskt vid högersväng, vilket ju var det viktigaste att få åtgärdat. :race

96 V4 1975 ”Bollen”
96 V4 1979 ”Sköldpaddan” (fast eg dotterns)

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng