Sv: Re: Saab 96 v4 -76

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 96 v4 -76 Sv: Re: Saab 96 v4 -76

#160626

andersson__
Deltagare

Dagens arbete…

Prylarna blev inte så pjåkiga till slut, dock var jag inne idag och skulle hämta ut den beställda färgen, men så var den leveransen inte kommen och skulle inte komma förren snabbast torsdag nästa vecka! Käpp i hjulet där… kan i princip inte montera tillbaks nånting utan att lacka det först.. men men, det finns en del annat att pyssla med under tiden så det ska väl gå ändå… hade sätt fram imot att starta upp ev till helgen bara.

Generatorn och fördelaren till snyggade. Skulle egentligen bli rubbet nytt i fördelaren, alltså brytare, kondning, rotor och lock, som är beställt från klubbshoppen, verka dock som att grabbarna hann ta semester innan dom fick iväg min beställning, så får ta och köra med det gamla, men det är inte helt slut så det ska väl funka. Sen så klantade jag mig lite, råkade tappa fördelaren rakt ner i betong golvet så rotorn flög i 3 delar och det blev ett par fina märken i fördelardrevet… dock inget jätte allvarligt, så ny rotor blev det iallafall.

Insug med kring utrustning till snyggat, riktigt tålamods prövande att få insuget fint, med alla dessa trånga vråer och skymda ställen, blev dock rätt vettigt till slut. Givetvis nya skruv och termostat.

Termostat ja, som inte ville passa, eller rättare sagt, tättningsringen var lite för stor och gick inte att få på plats. Kikade på den gamla termostaten som satt i och där var det en lös tättningsring som bara låg ovanpå, med den nya termostaten hade ringen en skåra i mitten, så den skulle alltså träs på termostaten, sen på plats, men det fick inte plats. ( Ringen till nya termostaten till vänster i bild, och en original till höger). Testade ”slipa” ner diametern på ringen lite med sandpapper och ha diverse mejslar till hjälp men icke, den ville bara floppa upp hur man än gjorde. Efter ca 40 min insåg jag att det inte skulle gå och gav upp, gick istället in och kikade i min ”kompletta packningsats till hela motorn” som är köpt här på klubben, i hopp om att det skulle medfölja en mer ring lik original i den, och jovisst, det gjorde det. En precis likadan som satt på den gamla termostaten, och den passade perfekt. Någon mer som vart med om nåt liknande? Termostaten är köpt på mekonomen.

Ihop till slut, tjusigt värre.

En överblick i garaget, mitt nästa stora projekt skymtar i bakgrunden, 93b -59. Skall dras igång till hösten, blir dock en totalrenovering.

Allt för denna gång!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng