Sv: Re: Saab 96 v4 -76

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 96 v4 -76 Sv: Re: Saab 96 v4 -76

#160669
andersson__
Deltagare

Gårdagens och dagens arbete.

Tog tag i förgasaren, förutom att den är allmänt skabbig så skall den ha ett trasigt flottörfäste, förutom det skall den ha fungerat någorlunda som det är tänkt. Förra ägaren skall ha lagat fästet, men lika bra att öppna upp och kika, så kan man rengöra ordentligt med.

Ajaj, lagningen tycks inte ha hållt…

Resterna…

Har som tur är en reservdelsförgasare liggandes, så fästet tas från den, här bytt och flottörnivån justerad.

Alla kanaler och munstycken rengjorda och urblåsta, bara att smäcka ihop med ny packning.

Ihopsatt, och automatchoken justerad. Finns fortfarande lite att putsa på, skall göras nån dag när jag har tråkigt..

Vatten rören till snyggade.

En överblick över verkstadsbänken, börjar magra ut med saker att fixa till nu.. på motorsidan. Förutom ovan nämnda saker så har jag fixat lite små pill bara, som att tvätta ur och snygga till alla kylslangar, tvättat rent topplocksbultarna, städat av avgaskonorna och bytt så mycket slangklämmer jag kunnat. Förutom att lacka alla prylarna, är det väl egentligen bara kvar att laga spolarburken och slipa ned kylaren för lack, och lite små pill, innan det är klart för ihop montering.

Märkte att jag saknade 2 slangar också, retur slangen från chokhuset ner till vatten röret, och så var vevhusventilation slangen som sitter på vänster sida för kort, den är antagligen lite längre på v4 super. Nån som har dessa slangar till övers? Får annars bli att köpa nya universal.

Allt för denna gång!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng