Sv: Re: Saab 96 v4 -76

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 96 v4 -76 Sv: Re: Saab 96 v4 -76

#160899
andersson__
Deltagare

Update…

Det tog lite längre tid att sätta ihop allt än jag trodde, diverse stök med gängpaj på en av topparna och avsaknaden av några svårfunna slangar m.m. Idag blev det iallafall uppstart, själva uppstarten gick bra, läckte lite från slangarna till förgasaren så dessa fick dras åt sen var det tätt. Lyckan varade inte länge, vid nära på varm motor börjar oljetrycks lampan att lysa 🙁 Kan även höra ett svagt oljud/skrammel från motorn nere vid balansaxlen… så denna är troligtvis skrot, iallafall lagren. Så det är bara att införskaffa sig motor lyft och stativ och riva skiten igen:( När motorn ändå ska ur blir det rostlagning och till snyggning av motorrums golvet, ny koppling, renovera slaven och givetvis nya ram och vev lager om det skulle behövas. Nån som vet om det går att sätta upp motorn i biltemas motorstativ?

Några bilder på hur det såg ut strax innan uppstart… känns trist att riva igen när man gjort det så fint, behöver inte plocka bort allt men iallafall.

Ska väl försöka ha motorn ur till helgen…

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng