Sv: Re: Saab 96 v4 -76

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 96 v4 -76 Sv: Re: Saab 96 v4 -76

#165016

andersson__
Deltagare
Benny S wrote:
Andersson__ wrote:

1: bromsarna lyckades vi inte lufta, behållaren är fylld men inget händer när man pumpar på pedalen, bubblar inte ens i kärlet eller ger ifrån sig nåt livs tecken…. vad är fel? Vi luftar på det gamla hederliga sättet, en pumpar och en sitter och öppnar nipplen, den metoden kanske är mindre bra om systemet vart helt tömt?

2: kopplingen kom det olja ur nipplen på nere vid slaven, men pedalen är helt slak, inget trycks alls, luftat igenom rätt mycket men ingen skillnad, samma nivå i behållaren.

När ja råkade ut för liknande på en 9000 testade jag o trycksätta systemet med tryckluft i behållaren,

Då visste ja iofsig att systemet hade funkat bara några dagar innan.
Stog nån luftficka som va omöjlig att pumpa ut men som kom ut med tryck i systemet.

Ah, ja jag tror jag måste tryck sätta systemet, och lufta på det sättet, jag har haft allt ner rivet i princip så systemet är tömt. Får nog ta och köpa mig ett sånt där bromsluftningsverktyg. Vad det gäller kopplingen så vill jag minnas nu när jag tänker efter att den kändes ganska slak innan med, nu körde jag bara bilen lite fram och tillbaks på uppfarten innan den revs men vill minnas att pedalen kändes ganska slak då med, menkopplingen funkade då utmärkt, den kanske upplevs som slak /mjuk på 96orna?

Nån som har nån fundering över varför den började spruta och trycka ur vatten ur kylaren? Ska nämnas att jag hade luftnipplen öppen på värmepaketet tills det kom vatten ur den.

Mvh

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng