Sv: Re: Saab 96 v4 -76

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 96 v4 -76 Sv: Re: Saab 96 v4 -76

#165140

andersson__
Deltagare

Tack som fan! Kollade i reservdelskatalogen på sprängskisserna och dom sitter på fel håll, en pinsamm miss :S

Okej, då behöver jag inte oroa mig för generatorn då… låter dock inte jätte fräscht med en generator som väsnas så mycket men det hörs nog inte lika väl med huven och det på sen, ska leta efter en ny generator på sikt. Jag ska ta av ventilkåporna imorn och kontrollera ventilspelet igen, för säkerhets skull. Ska även kolla som aggregaten för smörjning, borde väl räcka att köra på starten och se om det kommer olja ur smörjnings hålen?

Tackar för dom orden, har försökt vara rätt så seriös med denna, men jag strävar inte efter att få ett 99% skick på denna bilen, isåfall hade jag rivet den i molykyler. Sen är det första gången jag är såhär pass ”seriös” med en bil, har aldrig rivet ner en fyrtakts motor innan eller svetsats/lackat såhär pass innan, har inte meckat med gammelsaabar över huvudettaget, så därav många korkade frågor, men vi är väl alla nybörjare i början, en dag bör jag väl vara lika duktiga som ni andra här inne. Jag kan väl se denna bilen som en övning/förvarning om vad som komma skall, 93an som står i bakgrunden skall göras iordning till 100%, och nu har jag fått en inblick i vad det handlar om.

Kommer nog inte lacka om hela bilen, som det ser ut nu, som sagt så strävar jag inte efter mint condition med denna bilen, lacken är inte så dålig, dock väldigt matt! Men framskärmar, frontplåt, bakskärmar och båda sidokonsolerna bakom dörrarna samt nederdelerna på dessa skall lackas om, men det blir inte förrens till våren.

Mvh

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng