Sv: Re: Saab 96 v4 -76

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 96 v4 -76 Sv: Re: Saab 96 v4 -76

#165141

rallysaaben
Deltagare

Det är nog ingen fara med bromsarna, när bromsarna är nyrenoverade så kan de bli lite svampiga så att pedalen går långt ner, det brukar rätta till sig så småningom.

Jag håller med ”vinkel4”, du har vänt fjädersätet bakochfram, det förklarar varför fjädern tar i hjulet, fjädern böjs utåt helt enkelt.

Sen så kommer du nog aldrig lyckas få vipporna att bli helt tysta, lite kommer de låta hur du än ställer ventilerna, glöm inte ställa spelet igen efter ett par mils körning.
Om du vill säkerställa dig om att vipporna får smörjning så kan du starta motorn utan ventilkåpor, då ser du om det kommer olja vid vipporna, det stänker lite men det är ju bara att torka med en trasa efteråt.

Ang oljuden: Jag vet precis hur det är, man står och lyssnar på alla möjliga ställen efter oljud, och så tänker man, ”hmmm, ska det låta så? låter det inte lite konstigt?” men jag tror du kan slappna av, det brukar inte vara så farligt som det låter, det är en nervositet som man får vid uppstart av en ny/renoverad motor, det går över.

/Anders.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng