Sv: Re: Saab 96 V4 -77 (Allmänt underhåll och annat…)

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 96 V4 -77 (Allmänt underhåll och annat…) Sv: Re: Saab 96 V4 -77 (Allmänt underhåll och annat…)

#141951

William
Deltagare

Idag har jag åtgärdat en sak som irriterat under hela tiden jag ägt bilen. Pga ett stöldförsök under förra ägarens tid med bilen har förarlåset bytts till ett annat, med en extra nyckel som bieffekt. I våras fick jag tipset att det är samma cylinder på båda sidor, och visst var det så och nu är det bytt sida (handtagen skiljer lite däremot) 🙂 Av nyfikenhet drog jag ur låskolven ur cylindern på det ”udda” låset och stack i bilens rätta nyckel insåg jag att endast två av stiften inte drogs in. Så jag provade att bara dra ur dessa och kan nu låsa även passagerarsidan med rätt nyckel om nu det skulle behövas nångång. Lite nytt fett kurerade även kärvheten i de båda snustorra låsen.

En annan behövlig grej var ett lavemang av kylsystemet. först en spolning, sen en varmkörning med kylarrens vilket gjorde vattnet lika brunt igen och sköljning av detta igen.Så får jag se om kylvätskan håller sin fina blåfärg, eller om jag måste skölja ännu mer….

hittade det här också:

Styrväxeldamask höger sida med inre slangklämman som sitter så till att man inte får dit skallen för att se under batterihyllan, tur man då har mobilen, med dess kamera, som kan vara ens ögon för att se vilken bits som ska sättas på mejseln. sen börja famla med fingrarna… styrleden satt rätt bra också… :doh: ..tur iaf att vädret är så fint så lite kvällsmeck blir härligt ändå 🙂

damask beställd och finns att hämta imorrn så jag kan köra till Wheels Nats på lördag 🙂

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng