Sv: Re: Saab 96 V6 -70

Forum Övrigt Projekt / Min bil Saab 96 V6 -70 Sv: Re: Saab 96 V6 -70

#122379
Karl Ask
Moderator
Saabcustom wrote:
Karl wrote:
Okey, tack så mycket. Då kanske jag kan ta rallyfjädrana (14mm) jag har och satsar på nya dämpare från speedparts. Men hur mycket är din bil sänkt, känns den sänkt?

Det är 165 mm mellan främre bogseröglans nederkant och garagegolvet. Sen sticker tyvärr avgasrörena (dubbelt 2″) ner en bit till. Om den känns sänkt är svårt att säga. Taket är ju sänkt 100mm … Men rent allmänt så ska jag försöka få ner den en bit till eftersom den ser alldeles för hög ut nu. Där bidrar tyvärr de (i standard) uppdragna kaross-sidorna till den looken. Tänkte göra som Toni Tonis projekttråd och göra sparklådor. Skulle helst vilja kunna lägga ner den på backen m.h.a. luftfjädring… Hur den känns att köra vet jag inte. Det har jag aldrig gjort i denna konfiguration. Men den förre ägaren pratade nåt om strykjärn vill jag minnas…

Då är det bara att testa, kanske skall börja me 1,5 varv? Bättre att ha kvar lite, måte komma hem också… Inte lätt att bo i skogen.

Saabcustom wrote:

Fråga Åke… Han påstår att jag varvade mer än det. Jag såg det aldrig, när det är en TT låda i så känns den så tätstegad. Man kommer snabbt upp till 5500 varv. Men man har verkligen vrid i den, lätt att burna med den. 😉 OBS, jag har inte gjort det!

Ere inte svårt att med den utväxlingen och så mycket vrid låta bli att burna/övervarva 😉

Har du en reservlåda ”på lut” ?? Det kan nog behövas / vara en god idé…. :crazy:

/ Kenth

Jo det är det verkligen, man måste växla ofta och tätt. Det tar ett tag innan vanan sitter inne.

Jag har några lådor liggandes, men det får nog bli en nyrenoverad och lite förstärkt. 😉

Tack för hjälpen!

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng